اخبار داغ
  از حیثیت مجلس دفاع کنید
 بازنشستگان توان گذران زندگی خود را ندارند
 ساماندهی کارکنان دولت با جدیت پیگیری شود
 مردم منتظر اقدام در پرونده فساد واردات چای هستند
 عضو ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب شد
 ارقام تحقق ناپذیر در بودجه وجود ندارد
 کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 حاضران در فیلم غیراخلاقی گیلان بازداشت شدند
 نیروهای طرحی دوران کرونا تعیین تکلیف شود
 به معیشت مردم توجه شود
 مدیر کل آژانس نباید احساسی موضع‌گیری کند
 دولت ساخت مسکن را در اولویت کاری خود قرار دهد
 مجلس به دنبال رفع تبعیض حقوق بازنشستگان
 به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می‌شود؟
 شناسایی حدود ۱۱۰ هزار خانه برای دریافت مالیات
 امنیت روانی جامعه را به خطر نیاندازید
 صف‌های سوخت‌گیری در تهران جمع شد؟
 این خانوارها مسکن رایگان می‌گیرند
 پاسخ قالیباف به رئیس سازمان برنامه و بودجه
 هیچ برنامه‌ای برای زمان‌بندی قطع برق وجود ندارد!
دیگر رسانه ها
 ساها در جمع ۵ ایرلاین برتر کشور
 دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بازنگری کند
 گرانی برای مردم مشکل ساز شده است
 عنوان مدرسه از برخی واحدهای آموزشی حذف می‌شود
  کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 بستر ایجاد اشتغال برای جوانان فراهم شود
  اعتیاد اینترنتی کودکان را جدی بگیرید
  سال آینده فشار مالیاتی بر مردم نداریم
 صادرات پیاز و گوجه فرنگی به زودی محدود می شود
 سهمیه سوخت این خودروها قطع می‌شود
 افزایش ۳۰ درصدی حقوق تورم را تشدید می‌کند
 مردم تهران زباله نفس می‌کشند
 خودروهای وارداتی فوتبالیست ها پلاک نمی شوند!
 به سمت حذف «کنکور» می‌رویم
 اختصاص سهام عدالت به نوزادان مطرح نیست
 مدیرعامل چای دبش اختلاسگر نیست!
 نیروگاه‌های استان تهران مازوت مصرف نمی‌کنند
 باید لوازم خانگی باکیفیت وارد شود
 ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم
 واردات کالاهای تحریمی تسهیل شد
سرویس :  فرهنگارسال به دوستان ارسال به دوستان نسخه چاپی
شناسه خبر:  1993چهارشنبه 13 مرداد 1400   |   11:29:55
نصیرایی :

 دعوت از متخصصان برای ارائه پیشنهاد درباره طرح حمایت از کاربران

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات خواست تا ایده و طرح‌های خود پیرامون تکمیل پیش‌نویس طرح حمایت از کاربران فضای مجازی را در کمیسیون مشترکی که به منظور بررسی این طرح تشکیل می‌شود، ارائه دهند.
به گزارش صندلی سبز؛ مجید نصیرائی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی (سه شنبه، 12 مردادماه) به منظور بررسی نظر متخصصان پیرامون طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی در محل نظام صنفی رایانه‌ای حضور پیدا کرد.

در این نشست حسین اسلامی رییس هیات مدیره نظام صنفی رایانه ای، عادل طالبی دبیر انجمن صنفی کارفرمایی کسب و کارهای اینترنتی، رضا قربانی عضو هیات مدیره، علی رضا کشاورز دبیر، جلال فراهانی مشاور حقوقی این انجمن و موسوی مشاور  رئیس هیات مدیره نظام صنفی کارفرمایی کسب وکارهای اینترنتی حضور داشتند.

مجید نصیرائی بعد از استماع نظرات متخصصان در این نشست، افزود: دغدغه‌های شما نشان می‌دهد که بر موارد مندرج در این طرح اشراف دارید و در جریان کلیات آن قرار گرفته‌اید و بخشی از این دغدغه ها وارد است.

نماینده مردم فردوس، سرایان، طبس و بشرویه در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به عنوان فردی که در این حوزه دغدغه‌مند هستم و تلاش می کنم که در جهت ساماندهی فضای مجازی بهترین و کم هزینه ترین قانون را رای بدهم و باید به این نکته اشاره کنم که اعضای کمیسیون فرهنگی نیز با همین نیت، چشم بسته در این مورد اقدامی انجام نمی دهند و به تبعات آن توجه دارند.

وی تصریح کرد: ما در کمیسیون فرهنگی به دنبال ایجاد قانونی جامع و قاطع برای ساماندهی فضای مجازی هستیم و محکم پای این هدف خود ایستاده ایم.

نصیرائی با اشاره به حواشی ایجاد شده پیرامون این طرح، یادآور شد: وقتی شبکه های معاند نسبت به این طرح حساس شده اند  اطمینان حاصل می شود که اقدام درستی انجام داده ایم اما متاسفیم از اینکه برخی از داخل با آن ها همصدا شده اند.

وی افزود: اگر ما 80 قانون در رابطه با ساماندهی فضای مجازی داریم چرا وضعیت موجود این است؟ بنابراین ما به دنبال ایجاد شرایطی هستیم که به رفع دغدغه های خانواده ها، صیانت از فرهنگ و تامین امنیت عمومی منتهی شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد:  اگر گوگل اراده کند که در یک مقطعی از زمان به ایران خدماتی ارائه ندهد تکلیف مردم و افرادی که فعالیت های خود را مبتنی بر آن انجام میدهند  چه می شود؟ و ما چطور می توانیم حقوق شان را پیگیری کنیم؟ یا در مورد اینستاگرام که ایران  6 امین کشوری است که بیشترین تعداد کاربر را در آن دارد اگر به طور ناگهانی تصمیم بگیرد که کاربران ایرانی خدمات ارائه ندهد تکلیف کسب وکارهایی که از طریق این فضا فعال شده‌اند چه می‌شود؟ آن هم در شرایطی که هر روز تعداد بیشتری از کسب وکار ها و حتی فعالیت های آموزشی، اقتصادی و اجتماعی به این فضا گره می‌خورد.

وی خطاب به متخصصان حاضر در این نشست، اظهار کرد: تاکنون متخصصان چه طرح یا ایده اثرگذاری برای ساماندهی فضای مجازی ارائه داده اند که به آن توجه نشده است، اشکال بزرگی که در کشور وجود دارد این است که همه بخشی‌نگر بوده و جامع نگر نیستند.

نصیرائی افزود: آیا تمام فضای مجازی محدود به کسب و کار می شود و نباید فرهنگ و امنیت در این حوزه را نیز مورد توجه قرار داد؟ چرا فعالیت‌های داخلی در فضای مجازی باید توسط بیگانگان مدیریت شود؟

وی تاکید کرد: ما یک پیش نویس برای طرح ساماندهی فضای مجازی آماده کردیم و معتقدیم هنوز برخی ابعاد در آن دیده نشده است بنابراین صاحب نظران  می توانند پیشنهادات خود برای اصلاح آن را ارائه دهند.

نصیرائی یادآور شد: یکی از انتقادات پیرامون این طرح این است که چرا قرار است دستگاه های نظامی و امنیتی برای فعالیت ها در فضای مجازی نظارت کنند و این در حالی است که در آمریکا و اغلب کشورهای دنیا مرزبانی به نهادهای امنیتی و نظامی سپرده می‌شود و قوانین بسیار سخت گیرانه تری در خصوص فضای مجازی دارند.
وی افزود: در مجلس  تنها شیوه بررسی این طرح در قالب اصل 85 قانون اساسی را تصویب کردیم و  هنوز جزئیات آن بررسی نشده و قرار است کمیسیون مشترکی تشکیل شود و از کمیسیون‌های تخصصی مختلف مجلس در آن عضو شوند و از 2 هفته آینده کار خود را در جهت بررسی این طرح آغاز کند.

نصیرائی گفت: ما در روند بررسی این طرح هیچ مخفی کاری نخواهیم داشت و از  متخصصان نظام صنفی رایانه ای  نیز دعوت به عمل می آوریم تا در جلسات این کمیسیون شرکت کنید و در نهایت بتوانیم براساس اظهارنظرها و اصلاحات صورت گرفته به یک جمع‌بندی نهایی برسیم که در قالب قانون به ساماندهی فضای مجازی منتهی شود.

وی افزود: ما برای بررسی این طرح عجله نداریم ولی باید برای ساماندهی فضای مجازی از یک جا شروع می‌کردیم تا بتوانیم در این مورد به طور مفصل بحث کنیم بنابراین تشکیل این کمیسیون مشترک فرصتی فراهم می‌کند تا از طریق هم‌اندیشی با متخصصان به یک طرح پخته تر دست پیدا کنیم ضمن اینکه ممکن است در جریان بررسی آن اختلاف سلیقه‌هایی وجود داشته باشد که محل اشکال نیست.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: ما معتقدیم باید با یک نگاه جامع و به طور عمیق و دقیق مواد این طرح را مورد بررسی قرار دهیم ضمن اینکه من به عنوان سخنگوی کمیسیون فرهنگی تضمین می کنم که از حضور متخصصان و اصناف مربوطه در روند بررسی این طرح استفاده کنیم.

وی افزود: قوانینی که در حوزه فضای مجازی وجود دارد قابل دفاع نیست بنابراین باید با استفاده از پیشنهاد متخصصان و افرادی که در سطح ملی در این حوزه حرفی برای گفتن دارند به یک نتیجه مطلوبی در حوزه ساماندهی فضای مجازی دست پیدا کنیم.

نصیرائی یادآور شد: ما معتقدیم نگاه به این طرح فراقوه ای بوده و خروجی آن مربوط به یک قوه نیست بنابراین قطعا باید با یک نگاه حاکمیتی فراتر از دیدگاه دولت ها و ادوار مختلف مجلس آن را نهایی کنیم.

وی با اشاره به بحث فیلترینگ اینترنت که از سوی برخی منتقدان مطرح شده افزود: مگر می شود اینترنت را مسدود کرد؟  ما معتقدیم فضای مجازی بستر مناسبی برای این است که بتوانیم انقلاب را به دنیا صادر کنیم بنابراین باید بتوان از فضای مجازی   به درستی استفاده کرد.

نصیرائی تاکید کرد: نگاه ما در بررسی این طرح ملی و حاکمیتی بوده و در سطح یک قوه یا بخش به آن نمی نگریم ضمن اینکه حتما در روند بررسی آن از نظرات کارشناسان قوه قضائیه و دولت جدید نیز به طور کامل استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: آقای رئیسی در سمت‌های مختلف ثابت کرده است که نگاه بلند و روشنفکرانه‌ای نسبت به موضوع فضای مجازی دارد همچنین رئیس قوه قضائیه نیز در این زمینه دیدگاه مثبتی دارد ضمن اینکه مجلس یازدهم نیز در طول 14 ماه ثابت کرده که تنها در جهت تامین منافع مردم گام برمی‌دارد و در این مسیر مماشات نکرده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: یکی از دلایلی که مصوبات شورایعالی فضای مجازی تاکنون اجرایی نشده است این بوده که ضمانت اجرایی نداشته و یا دولت نخواسته که آن را اجرا کند بنابراین ما برای این طرح ضمانت اجرایی تعیین کرده‌ایم.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان از متخصصان خواست تا نظرات و پیشنهادات خود را با ذکر مصادیق به کمیسیون مشترکی که به منظور بررسی این طرح تشکیل می‌شود مورد بررسی قرار گیرد.

پیشنهاد عضویت یک عضو از نظام صنفی رایانه‌ای در کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از کاربران فضای مجازی

حسین اسلامی، رئیس هیأت مدیره‌ نصر تهران در سخنانی با پیشنهاد اینکه نظام صنفی رایانه‌ای نیز یکی از اعضای کمیسیونی باشد که به بررسی طرح حمایت از کاربران فضای مجازی می‌پردازد، گفت: یک ماه و نیم پیش، ما نامه‌ای در رابطه با این طرح برای نمایندگان مجلس ارسال کردیم. در این نامه به هفت مورد اشاره کردیم که در پیش ‌نویس طرح به برخی از آنها پرداخته شده بود.
وی افزود: طرح حمایت از کاربران فضای مجازی همزمان هم عامه مردم را از نظر فرهنگی و اجتماعی تحت تاثیر و هم بخشی از کسب‌وکارها را از نگاه کسب و کاری مورد توجه قرار می‌دهد. ما در نصر تهران با توجه به غلبه‌ حوزه‌ آی تی و کسب و کارها، بیشتر از این منظر به موضوع نگاه می‌‎کنیم  به همین دلیل خواستار حضور نمایندگانی از حوزه صنعت در کمیسیون بررسی طرح هستیم.
مواد طرح حمایت از کاربران فضای مجازی باید به طرح‌های مختلفی تبدیل شود

عادل طالبی دبیر انجمن صنفی کارفرمایی کسب و کارهای اینترنتی گفت: طرح حمایت از کاربران فضای مجازی باید به طرح های مختلفی از نظر مرزبانی، محتوا و صیانت از حقوق کاربران تبدیل شود ضمن اینکه لازم است بخش هایی ایجاد شود که در رابطه با هرکدام از این ها پاسخگو باشند.

وی تصریح کرد: این طرح دارای بندهای خوبی بوده اما ابهاماتی نیز در آن وجود دارد ضمن اینکه متن آن بسیار مختصر بوده و از مواد آن برداشت های مختلفی صورت می گیرد.

طالبی یادآور شد: اگر این طرح به قانون تبدیل شود به افزایش مهاجرت از کشور منتهی شده چرا که به کسب و کارها آسیب جدی وارد می کنند.

80 قانون در حوزه فناوری اطلاعات وجود دارد

جلال فراهانی مشاور حقوقی انجمن صنفی کارفرمایی کسب وکارهای اینترنتی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی مجلس از انعطاف زیادی در رابطه با فضای مجازی برخوردار است، گفت: هم اکنون 80 قانون در حوزه فناوری اطلاعات وجود دارد که در مجلس به تصویب رسیده است اما هیچ کدام از آن ها به درستی اجرا نشده اند.

وی یادآور شد: با اینکه طرح حمایت از کاربران فضای مجازی کمترین آسیب را به بخش غیردولتی می رساند اما قابلیت اجرا نخواهد داشت چرا که شورای عالی فضای مجازی 10 سال است که تشکیل شده اما تاکنون یک مصوبه اثرگذار در جهت ساماندهی فضای مجازی نداشته که اجرا شده باشد.

فراهانی تصریح کرد: در این طرح مرکز ملی فضای مجازی که ذیل این شورا قرار دارد به عنوان تنظیم گر مشخص شده و این در حالی است که ایراد این طرح به ایجاد نهاد فراقوه ای به عنوان تنظیم گر برمی گردد چرا که نمی تواند اثرگذار باشد.

مشاور حقوقی انجمن صنفی کارفرمایی کسب وکارهای اینترنتی تاکید کرد: هم اکنون برای بخش های مختلف فضای مجازی قوانین پایه وجود ندارد بنابراین این تنظیم گر نمی تواند بدون پشتوانه قانونی برای اجرای این طرح برنامه ریزی کند بنابراین اگر به تصویب برسد فرافکنی ها پیرامون فضای مجازی جدی تر می شود.

ضرورت ایجاد کمیسیون تخصصی فضای مجازی در مجلس

علیرضا کشاورز دبیر انجمن صنفی کارفرمایی کسب وکارهای اینترنتی افزود: اگر کمیسیون فرهنگی مجلس دغدغه ساماندهی فضای مجازی را دارد باید در مورد شبکه ملی اطلاعات که در زمان دولت احمدی نژاد مطرح بود طرح تحقیق و تفحص را کلید بزند.

وی تصریح کرد: قرار بود در مجلس به دلیل اهمیتی که فضای مجازی دارد کمیسیون تخصصی تحت این عنوان تشکیل شود چرا این اتفاق نیفتاد؟

طرح حمایت از فضای مجازی باید در زمان دیگری مطرح می‌شد

موسوی مشاور رئیس هیات مدیره نظام صنفی کارفرمایی کسب وکارهای اینترنتی افزود: این طرح جدا از مسائل فنی تبعات اجتماعی و فرهنگی نیز به همراه خواهد داشت چرا که امکان سنجش شرایط جامعه از لحاظ التهابات سیاسی، اقتصادی و تغییر ناشی از روی کارآمدن دولت های مختلف وجود ندارد.

وی تصریح کرد: ما معتقدیم در این زمان نباید این طرح مطرح می شد چرا که دولت آقای روحانی شرایط نامناسبی را در کشور ایجاد کرده بود بنابراین لازم بود در زمان مناسب تر مردم در جریان هم جزئیات این طرح و هم جلساتی که با متخصصان پیرامون آن برگزار شده قرار می گرفتند.
ایمیل مستقیم:   info@sandalisabz.ir
نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: *
ایمیل:
کد: *
 
     
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
   
اینستاگرام صندلی سبز
 درباره ما | تماس با ما | پیوندها | آرشیو | RSS
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صندلی سبز است و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
© 2015 sandalisabz professional news site. All rights reserved